Creatief huishouden

Vier tips voor een gezellige eetkamer

Het eten is een momentje van rust en samenkomen; je komt bij van een lange dag en kan bijkletsen met vrienden en familie. Daarom is een gezellige eetkamer een absolute must. Kan jouw eetkamer wel een beetje meer sfeer gebruiken? Kijk bijvoorbeeld eens naar zwarte eetkamerstoelen van hoge kwaliteit. Dit zijn vijf tips voor een gezellige eetkamer.

Mooie meubels

Mooie meubels mogen best wat kosten, kwaliteit is in de meeste gevallen namelijk zichtbaar. Je hoeft echt niet je hele interieur te veranderen, maar een mooie kwalitatieve en duurzame eikenhouten of keramieken tafel kan zo veel doen voor de sfeer in je eetkamer. Op https://www.shopx.nl/ vind je bijvoorbeeld prachtige meubels die de moeite waard zijn om in te investeren.

Sfeervol licht

Licht speelt een belangrijke rol in het creëren van sfeer. Zorg daarom dat je bij jou in de eetkamer de mogelijkheid hebt om ‘gezellig’ licht te creëren. Dit doe je bijvoorbeeld met kaarsen, een lamp met dimfunctie of gezellige spotjes aan de muur of in het plafond. Een soort LED strip achter een schilderij kan ook enorm veel doen.

Donkere of juist lichte kleuren

Kies een gezellig kleurenschema voor in jouw eetkamer. Wat meer donkere kleuren zoals auberginepaars of donkergroen geven vaak een gemoedelijke en romantische sfeer, terwijl lichtere kleuren zoals wit of lichtblauw vriendelijk en uitnodigend zijn. Stel een kleurenpalet samen van maximaal twee hoofdkleuren en wat bijpassende accentkleuren waar je je eetkamer mee in kan richten.

Gezellige decoratie

Met decoratie kun je een ruimte een stuk persoonlijkheid geven. Leuk de eetkamer op door de kale muren op te vullen met mooie foto’s of gezellige schilderijtjes. Zet een fruitschaal of schaal met stenen op tafel en ga eens op zoek naar een paar mooie kandelaars. Ook mooi servies, tafellopers of een gezellig tafelkleed die qua kleuren passen bij de rest van het interieur,kunnen ontzettend veel doen voor jouw ervaring in de eetkamer. 

Een muziekinstallatie

Sommige mensen vinden het helemaal niks, maar andere mensen vinden het echt het ultieme genieten: een muziekje tijdens het eten. Misschien zet je wel eens een bluetoothbox op de kast tijdens een gezellig diner, maar voor echte sfeer is het zeker de moeite waard om te investeren in een goede stereo-installatie. Een aux- of USB-verbinding geeft nog altijd mooier geluid dan bluetooth, dus dat is ook zeker iets om tijdens een gezellig etentje over na te denken. Kijk online even rond om de mooiste meubels en decoraties uit te kiezen.