Creatief huishouden

De veelzijdigheid van decoratieve raamfolie: Voordelen voor zowel vorm als functie

Decoratieve raamfolie is heel veelzijdig en heeft veel meer voordelen dan simpelweg decoratie bieden voor in huis. Zo zorgt het ook voor meer privacy en veiligheid, en is het heel kostenefficiënt. Bovendien is het makkelijk aan te brengen. In deze blog vertellen we hier meer over en vertellen we hoe decoratieve raamfolie voordelen heeft voor zowel vorm als functie. 

 

1. Creatieve uitdrukking

Decoratieve raamfolie is een manier om je huis op te fleuren en net dat beetje extra te geven. Er zijn heel veel verschillende soorten decoratieve raamfolie. Zo heb je er met patroontjes, in diverse kleuren en zelfs met een glas in lood-effect. Er zit voor elk interieur dus wel iets passends tussen! Decoratieve raamfolie is ook een leuke manier om je huis te versieren voor verschillende seizoenen en feestdagen. Kies in de zomer bijvoorbeeld een print met bloemen en in de winter een met sneeuwvlokjes. Als laatste is het een leuke en makkelijke manier om een kinderkamer te versieren, waarmee je tegelijkertijd ook bijdraagt aan de privacy en veiligheid van de kamer, zoals hieronder wordt besproken. 

 

2. Privacy en veiligheid

Naast het opfleuren van je huis, kan decoratieve raamfolie ook zorgen voor meer privacy en veiligheid. Afhankelijk van het type folie, is deze niet doorzichtig. Dit maakt het dus moeilijker om van buiten naar binnen te kijken en houdt zo onnodige nieuwsgierige blikken tegen. Niet alleen van buitenaf kan het zorgen voor meer privacy, maar ook binnen in huis. Zo kan je de raamfolie ook plakken op glazen deuren, om op deze manier een ruimte af te sluiten. Dit is bijvoorbeeld ook heel handig in kantoorruimtes. 

3. Kosten voordelig

Vergeleken met andere opties, is decoratieve raamfolie heel kostenefficiënt. Het is bijvoorbeeld een stuk goedkoper in vergelijking met het ophangen van gordijnen of jaloezieën. Daarnaast kan het voor lange tijd blijven zitten, indien het goed onderhouden wordt. Als laatste is het geen ingrijpende toepassing, het is bijvoorbeeld niet nodig om hiervoor in muren te boren. Hierdoor is het ook makkelijk om weer weg te halen zonder blijvende schade toe te richten. 

4. Makkelijk aan te brengen

Zoals hierboven al kort naar gehint, is decoratieve raamfolie heel makkelijk aan te brengen. Wanneer je de folie bestelt, zul je hier ook instructies bij ontvangen voor het opplakken ervan. Deze zijn makkelijk te volgen en het is bovendien ook nog eens snel gebeurd. Doordat je de folie vaak in één stuk aanbrengt, is het niet nodig om stukken patronen met elkaar op te lijnen, wat flink wat moeite kan besparen!

Wanneer je nieuwsgierig bent geworden naar de verschillende soorten decoratieve raamfolie en hoe het past in jouw huis, kijk dan eens naar de decoratieve raamfolie van Raamfolie-winkel. Hier hebben ze veel verschillende soorten patronen waardoor er voor iedereen wel iets leuks tussen zit!