Creatief huishouden

Bescherm jouw tafel en geniet volop van gezelligheid

Is het bij jou thuis ook altijd een gezellige boel vol met vrienden en familie? Dan zul je merken dat de tafel vaak de centrale locatie is. Of het nu gaat om de keukentafel voor een heerlijke maaltijd, de koffietafel in de woonkamer voor een gebakje of de tafel in de tuin om samen in de zon te genieten. Een tafel ondersteunt je fijne momenten met de mensen waar je van houdt. Zorg er dus voor dat je tafel verwelkomend én goed beschermd is.

Je tafel goed beschermen tegen de gezelligheid

Hoewel een tafel een gebruiksvoorwerp is, kan deze behoorlijk schade oplopen wanneer je mensen over de vloer hebt. Niet alleen kinderen maken namelijk bende, volwassenen hebben zo ook hun klunzige momenten. Tijdens alle gezelligheid vallen glazen gemakkelijk over tafel, trekt de hond aan het tafelkleed of spuit de ketchup wild in het rond. Je tafel krijgt flink wat te verduren. Je kunt jouw tafel dus het best beschermen met een mooi tafelkleed. Bekijk de webshop om een mooi tafelkleed te bemachtigen. Geen idee waar je op moet letten? Lees dan snel verder om het beste tafelkleed te kopen voor jouw gezellige tafel.

Een noemenswaardige tafel creëren

De tafel is vaak een ondergewaardeerd onderdeel van het meubilair. Toch kun je van jouw tafel een prachtig kunstwerk maken. Hierdoor pakt de tafel de schijnwerpers en nodigt het meer uit als plek om omheen te verzamelen. Daarnaast is het dan ook direct duidelijk hoe mensen de tafel dienen te gebruiken. Je kunt je tafel op de volgende manier opmaken voor verschillende gelegenheden:

1. Gezellig tafelen met vrienden of familie

Als je een heerlijke huisgemaakte maaltijd voor je vrienden of familie maakt, is het belangrijk dat de tafel goed ingericht is. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een strak tafellaken. Tafellakens zijn dunner dan tafelkleden. Hierdoor zijn ze gemakkelijker met elkaar uit te wisselen. Het is dus altijd goed om verschillende kleuren tafellakens in de kast te hebben liggen.

Verder kun je nog een tafelloper toevoegen, om de tafel wat meer karakter te geven. Zorg vervolgens voor wat kaarsen op tafel en uiteraard het nodige servies, bestek en glaswerk. Wil je een mooie ‘centerpiece’ op tafel? Dan kun je een mooi bloemstuk in een vaas zetten op het midden van de tafel. Let wel goed op dat je tafel niet te vol staat, je wilt immers genoeg ruimte hebben om lekker te kunnen genieten van het eten.

2. Een vrolijke borrel

Is het tijd voor een feestje of om lekker in te drinken met je vrienden? Dan is een tafelkleed al helemaal belangrijk, zodat je tafel ook goed beschermd is tegen de chaos die misschien ontstaat. Kies voor een wat zwaarder tafelkleed, zodat deze in een gezellige bui veilig op de tafel blijft liggen. Tafelkleden zijn sterker dan een tafelkleed, waardoor deze tegen meer bestand is. Je kunt kiezen voor prachtige decoratieve tafelkleden of een effen kleur tafelkleed. Verder kun je de tafel het best zo leeg mogelijk houden. Op wat schaaltjes voor borrelhapjes en glazen na, hoef je de tafel niet verder op te fleuren als je al een prachtig tafelkleed hebt.

3. Lekker zonnen in de tuin

Of je nu voor een lekker verfrissend drankje in je tuin samenkomt of heerlijk gaat barbecueën, je tuintafel verdient ook bescherming. Kies voor een tafelloper, zodat er minder losse stukken zijn die door de wind kunnen worden weggetrokken. Een karaf met lekker gekoeld drinken en glazen kunnen sowieso niet missen. Met helder servies kun je een lekker taartje serveren of je barbecue maaltijd op verzamelen. Een aantal vazen met bloemen kunnen natuurlijk niet ontbreken als je buiten zit. Als je ze kunt plukken uit je tuin dan geef je jouw tafel nog meer persoonlijkheid.

Een goede investering voor je tafel

Tafels kunnen erg goedkoop, maar ook erg duur zijn. Of je nou een tweedehands koffietafeltje op de kop hebt getikt of een designer tafel hebt gekocht, je tafel beschermen is altijd belangrijk. Door je tafel te beschermen met een mooi kleed, zorg je ervoor dat je jarenlang van je tafel blijft genieten. Kringen op de tafel, bros hout door het vocht dat erin getrokken is of gekke verkleuringen, ze hebben geen schijn van kans meer als je ze beschermt met een mooi tafelkleed.

Daarnaast is een tafelkleed gemakkelijker schoon te maken dan een tafel. Broodkruimels klop je in de tuin gemakkelijk uit je kleed en vlekken kun je verwijderen in de was. Doordat het gaat om stoffen in plaats van harde materialen, gaat dit allemaal een stuk gemakkelijker. Is er onverhoopt toch een scheur in je tafelkleed gekomen? Dan kun je jouw tafelkleed gewoon naaien met de hand, naaimachine of dit laten doen door een professional. Zo haal je het meeste uit je tafel én uit je tafelkleed.

Verbluf iedereen met je oog voor detail

Door je tafel op te maken met een mooi tafelkleed, ziet iedereen dat jij oog hebt voor detail. Het is direct duidelijk dat jij precies weet wat jouw gasten nodig hebben. Zo verwelkom je iedereen in een warm bad, waar ze zich thuis zullen voelen. Tafelkleden roepen ook een bepaalde mate van zachtheid op dankzij het materiaal. Met een sierlijke tafelopmaak zorg je ervoor dat mensen graag bij jou langskomen, benieuwd naar wat je de volgende keer weer bedenkt. Veel plezier met het opmaken van je tafel, en het gebruiken ervan natuurlijk.